Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Γιώργος Σαββάκης: Το πρωί ηλεκτρολόγος και το βράδυ μουσικός που ξεσηκώνει! | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.com.gr

Πέρασα όμορφα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας! Ήταν μια βραδιά μακριά από τα συνηθισμένα. Στον Αδελιανό Κάμπο νυχτιάτικα και χειμώνα, τι γύρευα; Θα σας πω τι γύρευα: Παραδοσιακές μουσικές μελωδίες, έτσι για αλλαγή, αν και βέβαια υπάρχει τεράστιο κοινό όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στην Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρη. Πάντως έξω από τα νερά μου δεν αισθάνθηκα.

Να σας συστήσω λοιπόν τους συντελεστές του βίντεο:

Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης (λύρα-τραγούδι), ο Γιώργος Σαββάκης (λαούτο-τραγούδι), ο Γιώργος Χαλκιαδάκης (λαούτο), ο Δημήτρης Παπουτσάκης (κιθάρα-τραγούδι) και ο Αντώνης Φυλλαδιτάκης (κρουστά).

Από καθαρή σύμπτωση όλα τα επίθετα σε… -άκης, μην πάει το μυαλό σας αλλού!

Στην φιλόξενη και παραδοσιακή κρητική ταβέρνα «Πόπη», λοιπόν, στήθηκε τρικούβερτο γλέντι! Σας έβαλα ενδεικτικά στο βίντεο αποσπάσματα για να μαθαίνετε. Ξεκινάμε με σιγανό πεντοζάλι στα 8 βήματα και συνεχίζουμε με συρτό. Περνάμε στον άτακτο πηδηχτό και σε μια κρητική εκδοχή του καλαματιανού και σας αποτελειώνω με γρήγορο πεντοζάλι για όσους έχουν καλή φυσική κατάσταση!

Οι μουσικοί με το κρητικό μεράκι τους, έδεναν αρμονικά, στο πόστο του ο καθένας, αλλά και με πολύ μαεστρία όλοι μαζί, χαρίζοντας μια υπέροχη βραδιά σε όσους βρεθήκαμε σε αυτή τη ζεστή εκδήλωση παρά τον τσουχτερό βοριά.

Άφησα να σας πω στο τέλος δυο λόγια για τον Γιώργο Σαββάκη ο οποίος μας ταξιδεύει με τις μελωδίες του και αποτελεί πρέσβη του κρητικού πολιτισμού, καθώς η φήμη του φτάνει ακόμη και μέχρι τη μακρινή Αυστραλία με τον σημαντικό πληθυσμό της ομογένειας. Ο Σαββάκης, λοιπόν, αποδεικνύει ότι αν κάποιος άνθρωπος έχει ταλέντο και είναι μερακλής, αυτό μπορεί να φανεί σε πολλές και διάφορες εκφάνσεις της ζωής του. Χωρίς λοιπόν να του ζητήσω κουβέντα για τον εαυτό του, κάποια λίγα πράγματα που γνωρίζω είναι τα εξής: θα τον δεις με τρακτέρ, με ελαιοραβδιστικό, να βγάζει το δικό του κρασί και γενικώς να καταπιάνεται με πολλά και διάφορα και ίσως γι’ αυτό δεν πιάνεται στο λαούτο κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Στη δουλειά, μάλιστα, παίρνει μαζί το γιο του που τον βοηθάει όσο δεν πάει ως εργαλειοδότης!

Εργάζεται νυχθημερόν επομένως ο Γιώργος Σαββάκης! Απλά, το πρωί ανάβει διακόπτες και το βράδυ… το κέφι! Είτε ως ηλεκτρολόγος, είτε ως μουσικός και ερμηνευτής, σίγουρα έχει… ρεύμα!

 

Υ.Γ.: Σε έκτακτες περιπτώσεις ανάβει διακόπτες και νυχτιάτικα!

Ο Γιώργος Σαββάκης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 κατά την πρόσφατη πολιτιστική του αποστολή στην Αυστραλία με τους Κουρήτες

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ