Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Κινδυνεύουν με φυλάκιση για το καράβι στο Ρέθυμνο | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομική εξαθλίωση εξαιτίας των κατασχέσεων της περιουσίας τους και απειλούνται ακόμα και με φυλάκιση. Οι ιθύνοντες των ναυτικών εταιρειών που είχαν συσταθεί τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο, καλούν σε βοήθεια για να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία.

Σε σταυρώνουν και σου χρεώνουν τα καρφιά, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Σιλιγάρδος, ένας εκ των προέδρων των ναυτικών εταιρειών που αποπειράθηκαν να δρομολογήσουν πλοίο στο Ρέθυμνο. Το εγχείρημα ναυάγησε μετά τη βλάβη στο πλοίο, όμως τα χρέη διογκώνονται, τα δικαστήρια έγιναν καθημερινότητα στους ιθύνοντες, έχει διαταραχθεί η οικογενειακή τους γαλήνη, υπομένουν αναγκαστικές κατασχέσεις της περιουσίας τους και σταδιακά έρχονται αντιμέτωποι ακόμη και με ποινές φυλάκισης.

Το σκαρί του πλοίου εκτιμάται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό θα επαρκούσε για την αποπληρωμή των χρεών, εάν πραγματοποιούνταν απομείωση των δυσβάσταχτων προσαυξήσεων:

Εκτίμηση Χρεών Ναυτικής Εταιρείας

ΙΚΑ από 40 χιλιάδες ευρώ σε 100 χιλιάδες ευρώ

ΝΑΤ από 170 χιλιάδες ευρώ σε 470 χιλιάδες ευρώ

ΟΛΠ από 200 χιλιάδες ευρώ σε 600 χιλιάδες ευρώ

ΦΠΑ από 120 χιλιάδες ευρώ σε 280 χιλιάδες ευρώ

Έχει ξεκινήσει πρωτοβουλία στήριξης των ιθυνόντων των ναυτικών εταιρειών που διώκονται για τα χρέη. Φορείς του Ρεθύμνου, όπως αναφέρει ο Κοσμάς Περπιράκης, Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ρεθύμνου, ετοιμάζονται για σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για να αποτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθεί δράση για την προστασία τους.

Σκόπευαν να κάνουν το καλό και να το ρίξουν στο γιαλό: Να δρομολογήσουν πλοίο στο Ρέθυμνο.

Πηγή:cretedoc.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ