Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Κίνα: Πέθανε το γηραιότερο πάντα του κόσμου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το γηραιότερο αρσενικό πάντα στον κόσμο, ο Παν Παν πέθανε σήμερα σε ηλικία 31 ετών στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

Οι αρχές διενεργούν εξετάσεις για να εντοπίσουν την αιτία του θανάτου του αν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε δεν θεωρούνται… ύποπτες.

«Ο Παν Παν ήταν 100 ετών σε ανθρώπινη κλίμακα αλλά είχε καρκίνο και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τις τρεις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Ταν Τσενγκμπίν, φύλακας στη βάση Ντουτζιάνγκγαν στον Κέντρο Συντήρησης και Έρευνας για Γιγάντια Πάντα. «Δεν είχε επαφή με το περιβάλλον».

Ο Παν Παν, το όνομα του οποίου σημαίνει «προσδοκία» στα κινεζικά, γεννήθηκε ελεύθερος το 1985 στην περιοχή Μπαοσίνγκ στην επαρχία Σιτσουάν αλλά βρισκόταν σε αιχμαλωσία από τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Παρόλο που η αναπαραγωγή των πάντα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ο Παν Παν είχε πάνω από 130 απογόνους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 25% του παγκόσμιου πληθυσμού πάντα που αναπαράχθηκε σε αιχμαλωσία.

Η ηλικία των πάντα φθάνει κατά μέσο όρο τα 20 χρόνια, αν και όσα βρίσκονται σε αιχμαλωσία ζουν περισσότερο.

Τα γιγάντια πάντα είναι από τα πλέον απειλούμενα είδη στον κόσμο. Σήμερα λιγότερα από 2.000 πάντα ζουν στην άγρια φύση κυρίως στις επαρχίες Σιτσουάν και Σαανσί.

Στα τέλη του 2013, στην Κίνα ζούσαν ελεύθερα 1.864 πάντα. Σύμφωνα με την Κρατική Διοίκηση Δασών, υπάρχουν επίσης 422 πάντα σε αιχμαλωσία.

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ