ΚΡΉΤΗ
Κρητική συνταγή για σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστό
ΥΛΙΚΑ
•1 1/2 κιλό ζυγούρι (μπροστινό όχι μπούτι)
•2 νεροπότηρα λάδι
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει σε μία λεκάνη για 2-3 ώρες. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και πριν κάψει βάζουμε το κρέας, ανακατεύοντάς το συχνά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και τ’ αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 -2 1/2 ώρες. Προσοχή: Δε βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό και όχι να πλέει στο λάδι.
Πηγή:mykriti
-
Κόσμος2 ημέρες πριν
Ρωσία: Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον… λίντσαραν οι θεατές
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Ηράκλειο: Φορτηγό έφυγε από την πορεία του και τυλίχτηκε στις φλόγες!
-
XANIA3 ημέρες πριν
Απίστευτο βίντεο από τα Χανιά: Οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ παίζει με το κινητό την ώρα που οδηγεί! | ΒΙΝΤΕΟ
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Πνίγηκε στη σκόνη το Ρέθυμνο – Ξεπέρασε τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη!