Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρούσματα Κοξάκι και κοκκύτη στην Κρήτη- Δείτε τα συμπτώματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η είδηση ότι έχουμε την καταγραφή κρουσμάτων σε παιδιά στο Ηράκλειο, προκαλεί εύλογα την ανησυχία των γονιών.

Συμφωνα με πληροφορίες, ένα παιδί σε σχολείο του Ηρακλείου προσβληθηκε από τον ιό Κοξάκι, την ώρα που καταγράφηκαν άλλα δύο περιστατικά με παιδιά που προσβλήθηκαν από κοκκύτη.

Συγκεκριμένα συμφωνα με το neakriti.gr κατά τη περίοδο των εορτών, ένα βρέφος μικρότερο των τεσσάρων μηνών, εισήχθη στην παιδιατρική του Βενιζελείου σε σοβαρή κατάσταση, «χτυπημένο» από κοκκύτη και μάλιστα χρειάστηκε η νοσηλεία του για περισσότερες από  15 ημέρες.

Παράλληλα, αυτή την ώρα νοσηλεύεται στην ίδια κλινική ένα επίσης βρέφος τεσσάρων μηνών με συμπτώματα κοκκύτη.

Τι είναι ο κοκκύτης

Ο κοκκύτης είναι οξεία μικροβιακή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η μετάδοση γίνεται αερογενώς με σταγονίδια ή με άμεση επαφή με εκκρίσεις από το αναπνευστικό σύστημα νοσούντων ατόμων. Σε εμβολιασμένους πληθυσμούς, τα βακτήρια συχνά μεταφέρονται στο σπίτι από ένα μεγαλύτερο σε ηλικία αδερφάκι ή μερικές φορές από έναν ενήλικα.

Τι είναι ο ιός Κοξάκι

Ο ιός Κοξάκι (Coxsackie) είναι μέλος της οικογένειας των εντεροϊών (η οποία περιλαμβάνει επίσης τον ιό της πολιομυελίτιδας και της ηπατίτιδας Α) και ζει στον ανθρώπινο πεπτικό σωλήνα. Μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο, συνήθως όταν δεν πλένουμε καλά τα χέρια μας και τις επιφάνειες που έχουν μολυνθεί από περιττώματα. Σε αυτές τις επιφάνειες ο ιός Κοξάκι μπορεί να επιζήσει για αρκετές ημέρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ιός Κοξάκι προκαλεί ήπια γριππώδη συμπτώματα που φεύγουν χωρίς θεραπεία. Αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές λοιμώξεις.

Συμπτώματα

Ο ιός Coxsackie (Κοξάκι) μπορεί να παράγει μια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων. Περίπου τα μισά από όλα τα παιδιά που μολύνονται με τον ιό, δεν έχουν συμπτώματα. Άλλα εκδηλώνουν ξαφνικά υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους, ενώ μερικά παιδιά έχουν επίσης πόνο στο λαιμό, κοιλιακή δυσφορία, ή ναυτία. Ένα παιδί με τον ιό Κοξάκι μπορεί απλά να έχει πυρετό, αλλά να μην έχει άλλα συμπτώματα. Στα περισσότερα παιδιά, ο πυρετός διαρκεί περίπου τρεις ημέρες και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Ο ιός Κοξάκι μπορεί επίσης να προκαλέσει πολλά διαφορετικά συμπτώματα που επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του σώματος

Πηγή:creteplus

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ