Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Μητέρα και γιος έβαλαν αυτό το κουτί ανθρωπιάς έξω από το σπίτι τους! Δείτε τον λόγο | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θα γνωρίζεις προφανώς τις υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες, εκείνα τα κουτιά συσσωρευμένης γνώσης που στήνονται σε κατά τόπους σημεία της πόλης και λειτουργούν με την πολύ απλή λογική: «αφήνεις ένα βιβλίο, δανείζεσαι ένα βιβλίο».

Αν είχες περάσει μια βόλτα από την πλατεία Δεξαμενής, ίσως και να είχες πέσει πάνω σε ένα εξ αυτών.

egkainia antallaktiki vivliothiki kolonaki19101321
Όμορφη πρωτοβουλία που μόνο να συνεισφέρει έχει.

Η βάση του εγχειρήματος αυτού, η ενίσχυση της ανταλλακτικής νοοτροπίας δηλαδή, είναι κοινή με μια άλλη πρωτοβουλία που ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και έκανε το χειλάκι μας να σκάσει. Ακούει στο όνομα “Blessing Box” κι αποτελεί έμπνευση της Maggie Ballard και του γιου της Paxton, οι οποίοι ζουν στην Witchita του Kansas.

Με μια εικόνα είναι αυτό:

maggie ballard blessings box 3

Με μερικές λέξεις είναι αυτό: μία προθήκη μπροστά από την πόρτα του σπιτιού τους πάνω στην οποία υπάρχει μία επιγραφή που περικλείει όλο το πνεύμα της κίνησης. Παίρνεις κάτι που έχεις ανάγκη, αφήνεις κάτι που σου περισσεύει. Φαγητά μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζεται κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει.

«Ο γιος μου είναι μόλις 6 χρονών, επομένως του δίνει μια αίσθηση σχετικά με την ευγένεια που μπορεί να αποκτήσει βλέποντας ποιος περνάει και τι αφήνει, ποιος περνάει και τι παίρνει και ίσως να πάρει ένα μικρό μάθημα από όλο αυτό», αναφέρει η Maggie που φαίνεται πως έχει πιάσει για τα καλά το νόημα γύρω από το πόσο εύκολο είναι να μεταφέρεις τις βάσεις που απαιτούνται στη γενιά που σε ακολουθεί.

Η αλληλεγγύη της γειτονιάς, η ενίσχυση του συναισθήματος ότι κανείς δεν είναι μόνος στον μικρόκοσμο που ζει, είναι ένα από τα κατεξοχήν χαρακτηριστικά μιας καλά οργανωμένης «από τα κάτω» κοινωνίας και πάνω σε αυτήν μπορείς να πατήσεις όταν το σύνηθες φαινόμενο της κρατικής ανεπάρκειας συνηθίζει να σου χτυπάει εμμονικά την πόρτα.

Πηγή: Ratpack.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ