Βρειτε μας στα Social Media

Οι 5 θάνατοι που συγκλόνισαν την Κρήτη σε μία μόλις εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εβδομάδα δύσκολη που η Κρήτη βρέθηκε στο επίκεντρο άσχημων γεγονότων, “ρίχνει αυλαία”, με το νησί ωστόσο να βυθίζεται στη θλίψη εξαιτίας των απανωτών θλιβερών περιστατικών που είχαν ως αποτέλεσμα να σκορπίσουν το θάνατο.

 

Οι μνήμες είναι νωπές και δύσκολο να “σβήσουν” το άδοξο τέλος, ξημερώματα Πέμπτης, ενός βρέφους στη Σητεία, μόλις 5,5 μηνών που δεν πρόλαβε καλά καλά να αντικρύσει το φως της ζωής και κατέληξε μέσα στο σπίτι που έμενε με τη μάνα και τον πατέρα του έχοντας υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

 

Ένα 24ώρο αργότερα η είδηση στα ειδησεογραφικά γραφεία σκάει «σαν κεραυνός εν αιθρία» για τον αδόκητο χαμό της αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου σε θέματα ενέργειας και Περιβάλλοντος Βιργινία Μανασάκη.

Η αγαπητή και συνάμα δραστήρια Βιργινία με το γλυκό χαμόγελο είχε χτυπηθεί από την επάρατη νόσο και παρά τον μεγάλο και συνάμα αξιοπρεπή αγώνα που έδινε όλο αυτό το διάστημα, υπέκυψε, προκαλώντας σοκ και θλίψη σε όλο το νησί.

Άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα ενώ το ραντεβού για το τελευταίο αντίο δόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Ηράκλειο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

 

Στο νοσοκομείο όμως εξέπνευσαν δύο ακόμη Κρητικοί που είχαν προβληθεί από τον ιό της γρίπης Η3Ν2. Νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ του Ρεθύμνου αλλά ο οργανισμός τους δεν άντεξε και τελικά έφυγαν από τη ζωή.

 

Η εβδομάδα που φεύγει ωστόσο έχει στην λίστας της καταγράψει και ένα θανατηφόρο τροχαίο. Βαρύ το πένθος στο Ρέθυμνο που έχασε δεύτερο άνθρωπο σε τροχαίο μέσα σε 20 μέρες το 2017. Πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα από τη Λαμπινή Αγίου Βασιλείου που σκοτώθηκε το  βράδυ  της Παρασκευής στον κόμβο Αμαρίου.

Είναι το τρίτο θύμα φέτος σε επίπεδο Κρήτης με τα αίτια της μοιραίας πρόσκρουσης να μην είναι ακόμα ξεκάθαρα.

 

Και βέβαια στα παραπάνω δεν μπορεί να ξεχαστεί η γενναία αποφαση που έλαβαν οικογένειες Κρητικών που έχασαν τους δικούς τους,  να χαρίσουν ζωή μέσα από το θάνατο, προχωρώντας στη δωρεά οργάνων ανθρώπων που “έφυγαν”.

Πηγή:neakriti

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ