Βρειτε μας στα Social Media

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα 5 δημοφιλέστερα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Νίκου Καζαντζάκη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Του Χρήστου Χαλκιαδάκη

Το Goodreads είναι κάτι σαν το Facebook των βιβλιοφάγων. Οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στη σελίδα, είτε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook είτε μέσω ενός καινούργιου λογαριασμού. Εκεί, μπορεί να βαθμολογήσει τα βιβλία που έχει διαβάσει, να ενημερώσει τους φίλους του για το ποια βιβλία διαβάζει εκείνη τη στιγμή, να τσεκάρει κριτικές άλλων και να ενημερωθεί για νέες κυκλοφορίες.

Ένας απο τους δημοφιλείς συγγραφείς δεν είναι άλλος από τον αξεπέραστο Νίκο Καζαντζάκη. Χιλιάδες αναγνώστες έχουν αξιολογήσει τα έργα του εμβληματικού συγγραφέα, τα όποια -όπως είναι αναμενόμενο- συγκεντρώνουν πολύ υψηλές βαθμολογίες. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα του έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 40.500 βαθμολογίες, με μέσο όρο βαθμολογίας το 4,11 (με άριστα το πέντε). Διευκρινίζεται ότι το αναγνωστικό κοινό στο Goodreads δεν προέρχεται μόνο από την Ελλάδα, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο και οι βαθμολογίες τίτλων αφορούν εκδόσεις τόσο στην ελληνική όσο και σε ξένες γλώσσες.

Εδώ σας παραθέτουμε μία λίστα με τα πέντε βιβλία του Καζαντζάκη που έχουν προσελκύσει τις περισσότερες βαθμολογίες.

1. Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά

zorba

Ίσως το πιο γνωστό βιβλίο του Καζαντζάκη διεθνώς – κάτι στο οποίο βοήθησε και η οσκαρική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη με πρωταγωνιστή τον Άντονι Κουίν. Η ιστορία του πληθωρικού Ζορμπά αξιολογήθηκε από περίπου 20 χιλιάδες χρήστες (19.890 για την ακρίβεια) και συγκεντρώνει μέση βαθμολογία 4,1.

2. Ο τελευταίος πειρασμός

last_temptation

Άλλο ένα βιβλίο που έγινε ταινία (“The last temptation of Christ”) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε με πρωταγωνιστή τον Ουίλεμ Νταφόε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις όταν προβλήθηκε. Αξιολογήθηκε από περισσότερους από 8.500 χρήστες, με μέση βαθμολογία 4,13.

3. Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

christ_recrucified

Το βιβλίο που δείχνει πώς αναπαράγεται η ιστορία του Χριστού ξανά και ξανά ήταν αυτό που προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Εκκλησίας (όπως έγινε και με τον «Τελευταίο Πειρασμό»). Το βιβλίο βαθμολογήθηκε από περίπου 3.500 χρήστες, με μέση βαθμολογία 4,22.

4. Αναφορά στον Γκρέκο

anafora_greco

Η μυθιστορηματική αυτοβιογραφία του Νίκου Καζαντζάκη, την οποία ο θάνατός του δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει. Είναι το βιβλίο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη λίστα μας, με 4,33. Βαθμολογήθηκε από περίπου 1.700 χρήστες.

5. Ασκητική (Salvatores Dei)

askitiki

Η φιλοσοφική ποιητικά πραγματεία στην οποία περιέχεται η κοσμοθεωρία του Καζαντζάκη, συνοψίζοντας ιδεαλιστικά την ενσάρκωση του νέου Οδυσσέα, ολοκληρώνει τη λίστα μας. Βαθμολογήθηκε και αυτή από περίπου 1.700 χρήστες, με μέση βαθμολογία 4,06.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ